2rin tstaeru
Image default
Offers

Weet jij wat sleetje rijden in houd?

Als jij voor het eerst je hond over de grond heen ziet rijden met zijn kont vraag jij je vast af wat het is? En dat is ook zeker geen gekke vraag, want het kan nare gevolgen hebben voor een hond als hij of zij dit vaker doen. Het kan namelijk betekenen dat de hond ergens last van heeft. Dit kan uiteenlopen van wormen tot anaalklieren, maar het kan ook iets onschuldigs zijn zoals zand, wat uiteindelijk irriteert. Voor dat je weet wat de hond kan hebben, moet je zelf eerst weten hoe het er uit kan zien. Gelukkig vertellen wij hier meer informatie over. Wil je meer weten? Lees dan snel verder! wij vertellen hier namelijk meer over in deze blog.

 

Dit kan sleetje rijden veroorzaken

De anaalklieren van een hond bevinden zich links en rechts van de anus. De klieren produceren een afscheiding waardoor er uiteindelijk geurtekens ontstaan. Maar het kan helaas wel een gebeuren dat de klieren verstopt raken en dan je hond hier veel last van heeft. Het fenomeen sleetje rijden hoeft niet altijd te betekenen dat de hond last heeft van de anaalklieren, er kan namelijk ook dat er zand of gras aan het achterste is blijven hangen. Maar als je geen gras of zand ziet dan is de kans groter dan je hond verstopte anaalklieren heeft, raadpleeg op dat moment voor de zekerheid even een dierenarts. Als verstopte anaalklieren de diagnose is, dan moeten de anaalklieren geleegd worden. Het is dan wel belangrijk dat je hond vaste uitwerpselen heeft, want een van de grootste oorzaken van verstopte anaalklieren is diarree. 

 

Wil je meer weten?

Als je hond met zijn achterste over zand of gras heen beweegt dan is het slim om even te kijken. Als je het niet zeker weet bel dan altijd voor de zekerheid de dierenarts. De arts helpt je hier een stuk verder mee. Maar het proberen te voorkomen is ook zeer belangrijk en dit kan dan ook met de voeding van Bellfor. Deze partij heeft speciale voeding waardoor de uitwerpselen van jouw hond steviger worden.

 

https://nl.bellfor.info/