2rin tstaeru
Image default
Offers

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

In de slaapkamer breng je heel wat uren door. Het is daarom belangrijk dat jij je in deze ruimte helemaal ontspannen en comfortabel voelt. In dit artikel geven we je een aantal tips voor de inrichting van je slaapkamer.

Het type materiaal
Materialen hebben veel invloed op de sfeer in een ruimte. Voor de slaapkamer zijn natuurlijke materialen het meest geschikt. Hiermee creëer je namelijk rust en warmte. Ga bijvoorbeeld voor rotan of hout. 

De juiste verlichting
Ook met verlichting kan je de sfeer in de slaapkamer bepalen. Stel van tevoren een plan op en denk goed na over welke functie het licht in de ruimte moet hebben. Gebruik jij je slaapkamer ook als werk- of studeerkamer? Dan is het belangrijk dat de gehele ruimte goed verlicht is. Je kunt dan het best voor een witte lichtkleur gaan die je helpt om te concentreren. Wordt er alleen geslapen in de slaapkamer? Ga dan juist voor een lamp die warmer licht afgeeft.  

Vergeet de vloer niet
Het is zeker een aanrader om tapijt of een vloerkleed op de vloer te plaatsen. Dit voelt lekker warm en zacht aan onder je blote voeten als je in de ochtend uit bed komt. Een vloerkleed verbetert bovendien de akoestiek in de slaapkamer. Een win-winsituatie dus. 

Geschikte raamdecoratie
Het is fijn als je het in de slaapkamer goed donker kunt maken. Dit doe je bijvoorbeeld door verduisterende gordijnen op te hangen. Ook met jaloezieën kan je een ruimte goed verduisteren. Bijkomend voordeel van jaloezieën is dat je zelf de hoeveelheid daglicht in de kamer kunt reguleren. 

 

https://raamdecoratiedeal.com/