2rin tstaeru
Image default
Offers

Tips om beschadigd haar weer te laten stralen!

Tips om beschadigd haar weer te laten stralen!

Iedereen wil graag glanzend en gezond haar hebben. Helaas is het soms lastig om dit te bereiken, vooral als je haar beschadigd is. De meest voorkomende oorzaken van beschadigd haar zijn het gebruik van hitte-styling tools, chemische behandelingen en milieuschade. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je haar weer te laten stralen! In dit artikel delen we een aantal tips om beschadigd haar te herstellen en gezond te houden.

 

Vermijd hitte-styling tools.

Het gebruik van hitte-styling tools zoals een föhn, stijltang of krultang kan het haar beschadigen. Hitte kan de proteïne in het haar vernietigen, waardoor het haar droog en kwetsbaar wordt. Als je je haar vaak stylt, probeer dan het gebruik van hitte-styling tools te beperken of gebruik een hitte beschermende spray om het haar te beschermen tijdens styling. Laat je haar daarnaast natuurlijk drogen zo vaak mogelijk.

 

Gebruik hydraterende maskers.

Hydraterende haarmaskers kunnen beschadigd haar helpen herstellen. Deze maskers bevatten ingrediënten zoals natuurlijke oliën en proteïne die diep in het haar doordringen, waardoor het haar weer zacht en glanzend wordt. Gebruik een masker minstens één keer per week voor beste resultaat. Je kunt ook zelf een masker maken met bijvoorbeeld avocado, ei of kokosolie.

 

Kies voor milde haarproducten.

Sommige haarproducten bevatten agressieve chemicaliën die het haar kunnen beschadigen. Kies daarom voor milde producten zoals sulfaatvrije shampoos en conditioners. Deze producten zijn zacht voor het haar en drogen het niet uit. Vermijd daarnaast haarverf met ammoniak en kies voor natuurlijke haarkleuringen. Kijk voor goede verzorgende producten eens naar Redken via Slontopper.nl

 

Eet gezond.

Een gezond dieet kan bijdragen aan gezond haar. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïne, omega-3 vetzuren en vitamine B. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor gezond haar en stimuleren de haargroei. Vis, noten, eieren en avocado zijn bijvoorbeeld voedingsmiddelen die je haar gezond kunnen houden.

 

Bescherm het haar tegen omgevingsfactoren.

Externe factoren zoals blootstelling aan de zon, wind en vervuiling kunnen het haar beschadigen. Bescherm je haar door bijvoorbeeld een hoed of sjaal te dragen. Gebruik ook een haarproduct met SPF om het haar te beschermen tegen de zon. Spoel daarnaast je haar na het zwemmen meteen uit om chloor- en zoutschade te voorkomen.

https://www.salontopper.nl/