2rin tstaeru
Image default
Recreation / Motorcycles

Hoe verkoop je jouw motorfiets?

 

 Wil je van je motorfiets af? Als je een gebruikte motor verkoopt, wil je als een verkoper zo min mogelijk stress hebben en een goede prijs. Hier zijn een paar tips om de verkoop van een motorfiets een koud kunstje te maken.

Ik wil van mijn motorfiets af: Catalogusprijs gebruikte motorfiets?

De eerste stap in de verkoop van gebruikte motorfietsen is vaak het bepalen van de “catalogusprijs” van het voertuig. De term “catalogusprijs” komt uit een tijd waarin er geen online uitwisseling was en de waarden in kleine boekjes werden gedrukt. Tegenwoordig kun je de waarde van je voertuig zeer professioneel laten controleren. Deze dienst is tegen betaling. Maar je kunt ook een kijkje nemen naar het huidige prijsniveau van de betreffende motorfiets op diverse websites. Hier moet men het echter volstrekt duidelijk houden: De aangegeven prijzen zijn geen werkelijke verkoopprijzen maar vaak “wensprijzen” van verkopers. Want in de praktijk kan het zijn dat er niet wordt gebeld en er nooit sprake is van een verkoop. Of hoe toekomstige klanten en verkopers ook met elkaar in contact komen, met de inspectie wordt dan echter opnieuw onderhandeld en de werkelijke verkoopprijs is soms duidelijk lager dan op de online markt ooit duidelijk wordt.

Ik wil van mijn motorfiets af – op welke markt verkopen?

In Nederland zijn er verschillende websites, maar je kunt ook de motorfiets in het buitenland aanbieden. Daarnaast zijn er nog tal van kleine advertentieplatforms van dagbladen op het internet. Welke markt de “beste keuze” is voor je advertentie hangt vaak af van het model. In het algemeen kan men zeggen dat “rationele” vervoermiddelen – bijvoorbeeld goedkope motorfietsen of scooters – meer kans maken op kleine reclameplatforms met een breed publiek. Die motorfietsen, die eerder door ervaren motorrijders worden gekocht, vinden betere verkoopkansen op de portalen van de motorzijden. Hoe meer accessoires worden aangeboden, hoe meer specialistische kennis en/of emotie er met de aankoop komt.

Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden

Natuurlijk is het belangrijk om de motor met zoveel mogelijk informatie te beschrijven. Maar je kunt het ook makkelijker voor jezelf maken en foto’s voor zichzelf laten spreken. Want bijna alles wat je wilt beschrijven, kun je ook op een geloofwaardige manier onderbouwen met foto’s. Kilometerstand, bandenconditie, uitrustingskenmerken, de kleine krasjes op de tank of de gemonteerde accessoire-uitlaatpijp – dit alles kan perfect en glashelder worden weergegeven met foto’s. Vooral op smartphones worden foto’s gescrolld in plaats van teksten gelezen.

Tips voor foto’s bij de verkoop van gebruikte motoren

  • Op ooghoogte – Wanneer je fotografeert, zak je door je knieën en fotografeer je de motorfiets op ooghoogte.

  • Kom dichterbij – als je details wilt presenteren, kom je dichterbij tijdens het fotograferen.

  • Alle perspectieven – Fotografeer je motorfiets vanuit alle essentiële perspectieven.

  • Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden – serviceboekje, facturen, banden – laat geen enkel detail buiten beschouwing.

  • Zet jezelf in het juiste licht – gebruik de ochtend- of avondzon en fotografeer met de zon in je rug! Gebruik geen flitser met compactcamera’s of mobiele telefoons. Foto’s met flitser zijn alleen voor professionals met kennis van zaken en hoogwaardige apparatuur.

 

 

Related Posts

Malossi onderdelen

Ein Büro in Berlin mieten? – die besten Viertel der Stadt im Vergleich

Haast bij de rijschool in Nootdorp