2rin tstaeru
Image default
Offers

Het verschil tussen de sigaret en de e-sigaret

Dat er verschil zit tussen een e-sigaret en een reguliere sigaret is duidelijk. Maar wat die verschillen precies zijn weet niet iedereen. En dit speelt wel rol bij de keuze voor je e-sigaret, helemaal als je switcht van gewoon naar elektrisch. Daarom leggen wij je graag de verschillen even uit. 

Wat is een e-sigaret nou precies?
Voordat we gaan beginnen over de verschillen is het goed om te weten wat een e-sigaret nou eigenlijk is. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar werken allemaal volgens hetzelfde principe. De batterij in de e-sigaret geeft stroom af die door de coil, een gloeidraadje, wordt omgezet in warmte. Die warmte zorgt er op zijn beurt voor dat de vloeistof, de e-liquid, verdampt wordt. Die damp is wat jij vervolgens inhaleert. De e-liquids zijn er in verschillende smaken en daarmee dus ook verschillende geuren. 

Keuze uit verschillende smaken
Er zijn dus verschillende smaken, wat betekent dat je meer hebt om uit te kiezen dan bij reguliere sigaretten. Daar zijn de smaakjes al verboden, bij e-liquids is dit nog niet het geval. Maar ook daarbij gaat het binnenkort gebeuren. Vanwege de aanlokkelijke werking van bijvoorbeeld fruitige smaakjes op jongeren is besloten om deze te verbieden. De exacte ingangsdatum van dat verbod is op het moment van schrijven nog niet bekend. 

Zijn e-sigaretten gezonder?
Een van de meest gestelde vragen over de e-sigaret is of het gezonder is dan een gewone. Met deze vraagstelling wordt al geïmpliceerd dat het gezond is of zou kunnen zijn, maar dat is het natuurlijk niet. Wel is het zo dat er minder schadelijke stoffen in zitten en dat het ook minder geconcentreerd is. Maar dit wil niet zeggen dat er helemaal geen schadelijke of ongezonde stoffen in e-sigaretten zitten. Lees je dus goed in!

Meer weten over e-sigaretten?
Gelukkig is er online genoeg informatie te vinden over e-sigaretten. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van Smokesmarter. Zij kunnen je alles vertellen over e-sigaretten en hebben bovendien een groot assortiment aan startersets, e-sigaretten en e-liquids. Heb je toch nog vragen, of heb je hulp nodig bij je keuze? Dan kun je die daar ook eenvoudig stellen. 

 

https://www.smokesmarter.nl/

Related Posts

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Bewältigen Sie Stress, Kummer und Sorgen

Why organic goat milk baby formula is a great alternative for breastfeeding