2rin tstaeru
Image default
Travel

Glamping met de hond

Het is dé frustratie voor hondenbezitters: heb je eindelijk een leuke vakantiebestemming en –accommodatie uitgezocht, mag je de hond niet meenemen. De hond, dat trouwe lid van je gezin, die altijd blij is om je te zien en die je zoveel liefde en enthousiasme geeft. Het is ondenkbaar dat die niet mee mag wanneer je op vakantie gaat. Gelukkig is de hond op heel veel glampings wél welkom.

Wat is glamping?

Glamping staat voor glamorous camping, oftewel luxe kamperen. Bij glamping verblijf je in een luxe safaritent of lodge. Daardoor voelt het als kamperen. Maar omdat je accommodatie is voorzien van echte bedden, een eigen keukentje, meubilair en nog veel meer is glamping vaak nog luxer dan een verblijf in een B&B of hotel.

Glamping accommodaties zijn ruim opgezet, waardoor je alle ruimte hebt om met de hond te spelen. De meeste glampings zijn gelegen in mooie natuurgebieden, zodat ook eindeloze wandelingen met de hond op het programma staan.

Op welke glamping ben je welkom met de hond

Elke glamping heeft zijn eigen regels over het meebrengen van huisdieren. Om je tijd te besparen heeft www.glampings.nl alle goede glampings waar je met de hond kan verblijven op één pagina bij elkaar gebracht. Je hoeft alleen maar de glamping uit te zoeken die je het beste bevalt. Heb je een glamping gevonden die je wel ziet zitten? Dan boek je deze met een paar muisklikken direct bij de glamping zelf.

Hou rekening met de regels

Ook als de hond welkom is op de glamping, kunnen er regels gelden. Vaak gaan die over de vraag of de hond welkom is in de buurt van het restaurant of zwembad, of over de vraag of hij mag loslopen.

Vraag op de glamping ook of er in de omgeving regels zijn waar je op moet letten. In welke natuurgebieden mag je niet komen met de hond, waar moet je de hond aanlijnen enzovoort. De uitbater van een glamping waar je met de hond welkom bent, kent deze regels meestal op zijn duimpje.

Maar ook voor vertrek is het goed om je de lokale regels eigen te maken. Het kan zijn dat de hond vaccinaties moet krijgen. Zorg ook voor een actueel paspoort. Je dierenarts weet hier alles over.

Wil jij de volgende vakantie ook lekker met de hond naar de glamping? Kijk dan op www.glampings.nl voor de beste glampings waar je, samen met je trouwe viervoeter, welkom bent.