2rin tstaeru
Image default
Recreation / Motorcycles

De ideale occasion aanschaffen in 5 stappen

Er zijn veel manieren waarop je een auto kunt aanschaffen. Normaliter moet er onderscheid gemaakt worden tussen nieuwe auto’s en occasions. In dit artikel hebben we het over occasions. We gaan hier niet verder op in. 

We stellen dus in dit artikel al dat je de afweging hebt gemaakt tussen een occasion en een nieuwe occasion

Stap1: Hier moet je eigenlijk het type auto dat je graag zou willen. Natuurlijk moet je geen Italiaanse sportwagen kiezen terwijl je hier niet het geld voor hebt. Het is hier namelijk de bedoeling om een type auto te kiezen die wel binnen jouw portemonnee past. Vaak zien we dat de meeste mensen kiezen voor een stationwagen of een hatchback. Deze auto’s zijn ook heel erg populair in Nederland. Vandaar dat dit ook de populairste auto’s zijn. In dit geval gaan we er ook vanuit dat je kiest voor een van de stations.

 

Stap2: Stel dat je een mooi station hebt gezien van een bepaald merk maar je twijfelt nog. Dan kun je deze 2 natuurlijk ook tegen elkaar afwegen. Bijvoorbeeld de Audi A4 – BMW 3 serie – Mercedes C-Klasse.

 

Stap3: In deze stap kies je voor het uiterlijk van de auto, maar ook voor het innerlijk! Het is wel erg belangrijk dat je hier goed naar kijkt. Kies bijvoorbeeld de ideale kleur. Stel dat jij een grijze Mercedes C-Klasse mooi vindt, dan kun je hier natuurlijk voor kiezen. Ook kun je hier kiezen of de auto bijvoorbeeld luchtvering moet hebben.

 

Stap4: Filter hier de auto op technische oogpunten. De kilomterstand, de prijzen en de motorinhoud wordt hier bepaald. Stel dat jij een auto wilt van 30.000 euro met max 70.000 kilometer. Je kunt dan vervolgens ook nog eens de motorinhoud kiezen. Stel dat je een 1.6 bezine wilt met een turbo en een 4 cilinder, dan is dat mogelijk.

 

Stap5: Koop waar je jouw ideale auto vindt. Er zijn veel plekken waar jij jouw ideale auto kunt vinden. Occasions vind je in Enschede.

 

 

https://www.baantwente.nl/