2rin tstaeru
Image default
Recreation / Motorcycles

Buitenspelen

Nationale buitenspeeldag, een dag waarop veel basisscholen in Nederland en gemeentes de hele dag buiten spelen. De straten worden afgesloten zodat kinderen vrijuit kunnen spelen. Buiten spelen wordt als allerleukst ervaren als vrije tijdsbesteding. Veel kinderen zitten ook binnen om tv te kijken of te computeren, terwijl uit onderzoek blijkt dat buiten spelen leuker is. Ook vinden ouders buiten spelen erg belangrijk. Een optie om schommel kopen is voor veel ouders een goed punt om te overwegen om zo de kinderen te motiveren om in de tuin te gaan spelen. Buiten speeltoestellen werken voor kinderen motiverend om buiten te spelen, zeker als ze in de tuin staan. Buiten spelen brengt veel voordelen met zich mee. In dit artikel lees je voordelen van buiten spelen.

Buiten spelen bevordert de creativiteit van kinderen. Door niet achter de televisie te zitten om een sprookje te kijken, maar door lekker buiten te spelen kan een kind zelf een sprookje verzinnen. Door in de buiten lucht iets te spelen of na te spelen wordt de creativiteit van kinderen geprikkeld. Hierdoor wordt hun creativiteit en fantasie bevordert en kunnen ze later beter probleemoplossend denken. Omdat ze creatief om kunnen gaan met situaties levert dit in de toekomst voordelen op.

Buiten spelen doe je niet alleen, buiten spelen doe je met meerdere kinderen. Dat maakt het leuker, en zorgt er tevens voor dat de sociale vaardigheden van kinderen worden gestimuleerd. Door buiten te spelen komen kinderen in contact met andere kinderen van andere ouders. De ouders hebben een andere manier van opvoeden die het kind ziet waardoor er diversiteit ontstaat in het denken van een kind. Daarnaast moeten kinderen samen leren spelen om het spelen leuker te maken waardoor sociale interactie wordt gestimuleerd.

Buiten spelen zorgt ervoor dat het kind frisse lucht binnen krijgt. Alhoewel er steeds meer wordt geklaagd over de slechte luchtkwaliteit in veel steden, is het voor kinderen alsnog goed om de buitenlucht in te ademen. Door de hele dag binnen te zitten zal het kind dezelfde stoffige lucht in ademen. Buitenlucht is dan een beter alternatief.

https://www.buitenspeelgoed.nl/