2rin tstaeru
Image default
Recreation / Motorcycles

3 Landen in Zuidoost Azië die je moet bezoeken

De start van vrijwel iedere backpacker: Zuidoost Azië. Een geweldige cultuur met vriendelijke mensen en toegankelijke gebruiken. Lekker eten en veel natuur voor een mega aantrekkelijke prijs.

Ook wij houden van Zuidoost Azië, de verschillende landen hebben erg veel te bieden en je kunt er gemakkelijk een jaar verblijven. Welke landen moet je zeker bezoeken bij jouw backpack avontuur?

Indonesië

Als je naar Azië op reis gaat mag Indonesië niet op je lijst ontbreken. Je kunt hier veel doen en eindeloos van eiland naar eiland hoppen. Veel van je vrienden zullen al op Bali zijn geweest. Bali heeft altijd iets magisch, desondanks dat er de laatste jaren wel veel toeristen naar toe komen. Als je Bali bezoekt moet je ook zeker een paar dagen de Gili eilanden verkennen. Je kun hier snel komen met een van de vele boten die hier dagelijks heen varen. Je zult je in een geheel andere tijd wanen.

Cambodja

Een land dat niet heel vaak direct bovenaan de lijst staat van veel backpackers is Cambodja. Vaak gaan reizigers eerst naar Thailand of Vietnam. Toch is Cambodja een prachtig land dat veel moois in petto heeft. Denk hierbij aan Angkor Wat, het grootste spirituele monument dat je op aarde kunt vinden. Je vindt hier vele tempels die meer dan 800 jaar geleden zijn gebouwd. Een rondreis in Cambodja moet iedereen in zijn leven een keer gemaakt hebben.

Thailand

We noemden Thailand net al even, deze hotspot kan niet ontbreken in dit lijstje. Thailand is het populairste land van Zuidoost Azië en niet geheel onterecht naar onze mening. Je kunt hier zoveel kanten op dat je er duizelig van kan worden. Bangkok heeft alles te bieden wat je maar kunt bedenken. Deze wereldstad is voorzien van alles voor de toerist die in een feeststemming is. Maar ook als je op zoek bent naar meer rust en natuur zit je in Thailand goed. In het noorden van het land kun je dagen rondtrekken met je scooter en in het zuiden kun je één van de vele eilanden bezoeken om helemaal tot rust te komen onder de tropische zon.